Koulumatkat ja koulukyydit

Tiedoksi huoltajille, oppilaille, opiskelijoille sekä henkilökunnalle.

Koulukyydit ja oppilaiden saattoliikenne on keskitetty vanhan alakoulun ympäristöön (saattoliikenne vanhan alakoulun takana olevalle linja-autopysäkille ja koulukyydit vanhan alakoulun pihaan).

Pyytäisimme teitä oppilaan autolla kouluun tuovia huoltajia huomioimaan, että saattoliikenne tapahtuu vanhan alakoulun takaiselle linja-autopysäkille. Myös iltapäivällä oppilaan haku tapahtuu samaiselta pysäkiltä tai muulta sopimaltanne paikalta, ei kuitenkaan koulun välituntipihalta, pajan ympäristöstä tai henkilökunnan parkkialueelta. Koulukyydit saapuvat ja lähtevät vanhan alakoulun pihalta. Esikoululaiset viedään ja haetaan monitoimitalolta.
Lukiolaiset voivat pysäköidä autoja pajarakennuksen aitauksen viereen. Parkkipaikalle ajetaan Koulutien puoleisen pajan päädystä (ei vanhan alakoulun pihan läpi).
Pyrkimyksenä välttää kaikkea ylimääräistä moottoriajoneuvoilla liikkumista koulun ja välituntialueen läheisyydessä koulupäivän aikana.

Koulukyytialueella on valvonta sekä aamulla että iltapäivällä klo. 12 ja 14 kyydeillä. 1-4.luokkalaiset kyytioppilaat odottavat koulun jälkeen valvojaa teknisen pajan edessä ja siirtyvät kyytipaikalle ohjatusti. 5.luokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat voivat siirtyä odottamaan koulukyytiä vanhan alakoulun pihaan itsenäisesti. Kyytiodotuksessa ovat voimassa koulun järjestyssäännöt.

Rautavaaran yhtenäiskoulun ja lukion pedanet-sivustolta löytyvät koulukuljettajien yhteystiedot sekä voimassaolevat Rautavaaran kunnan ohjeet koulumatkoihin. Ohjeessa on hyödyllistä tietoa kaikille koulumatkalaisille riippumatta kulkutavasta. https://peda.net/rautavaara/koulukuljetus

Huoltajien ja lukion opiskelijoiden olisi hyvä ilmoittaa kyytimuutoksista suoraan kuljettajalle, mikäli kyseessä on samaa tai seuraavaa päivää koskeva muutos. Myös lyhytkestoiset, väliaikaiset muutokset vanhemmat ilmoittavat suoraan kuljettajalle sekä kouluun (esim. useamman päivän estävä flunssa tms., jos tiedetään että lapsi on loppuviikon kotona sairaana). Näin vältytään turhilta odotuksilta oppilaan pysäkillä sekä turhilta reitiltä poikkeamisilta, mikäli oppilas ei ole lähdössä kouluun.

Lisätietoja koulukyyti- ja saattoliikennejärjestelyistä koulusihteeriltä tai rehtorilta.